ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Сталан посао у просвети за још 2672 просветна радника

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће основне и средње школе у наредном периоду расписати конкурсе за пријем у радни однос у установама образовања за 2672 особе, чиме ће почети нова, седма фаза запошљавања на неодређено време у просвети.

Од почетка 2020. године, Министарство просвете и Влада Србије, у сарадњи и договору са синдикатима, омогућавају запошљавање на неодређено у просветном систему. На тај начин је, рачунајући и последњу, седму фазу запошљавања, решен радно правни статус за око 20.000 запослених у просвети“, рекла је министарка Ђукић Дејановић.

Министарка је истакла да је ово један од начина на који се Влада Србије залаже и показује бригу о образовном систему и просветним радницима.

На предлог Министарства просвете, Комисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава, дала је сагласност за пријем у радни однос на неодређено време за још 2672 просветна радника и другe запосленe у установама образовања.

У складу са овом одлуком основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од 50 до 100 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020. године, док се сагласност за конкурсе за радна места са нормом од 30 до 50 одсто припрема у сарадњи са синдикатима и биће ускоро упућена Комисији Владе на одобрење.

Захтев за расписивање конкурса у основним и средњим школама односи се на радна места која нису могла да се попуне распоређивањем технолошких вишкова.

Loading