ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Стручњаци са Шумарског факултета препознати и у домаћим и у светским оквирима

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је данас да је Шумарски факултет водећа високошколска и научна установа која је током своје дуге традиције била важан ослонац привредних и еколошких активности наше земље.

Министарка је на свечаности поводом обележавања 103. годишњице од оснивања Шумарског факултета рекла да су стручњаци из области шумарства школовани на овом факултету препознати не само у домаћим, већ и у светским оквирима, захваљујући томе што овај факултет прати трендове и потребе савременог доба и спроводи модернизацију процеса наставе.

Шумарски факултет једна од најорганизованијих и најквалитетнијих образовних институција у широј области шумарства у југоисточној Европи. Такође, важан је и акценат на практичним компетенцијама, које студенти стичу кроз стручну праксу у различитим привредним субјектима и наставним базама“, рекла је Ђукић Дејановић.

Министарка је казала да овај факултет има бројне лабораторије и центре у којима се обављају научна истраживања и да успоставља, негује и развија сарадњу са другим универзитетима у земљи и иностранству, као и са међународним институцијама и организацијама које се баве научноистраживачким радом и високошколским питањима.

О томе сведоче многобројни споразуми о сарадњи закључени са партнерима из великог броја земаља, на основу којих се остварује размена студената и наставника, стечених знања и искустава, као и заједничко учешће у пројектима“, изјавила је министарка.

Она је истакла да је током будућег рада важно је да факултет настави са досадашњом добром праксом укључивања студената у све активности које се односе на процес рада и одлучивања у доменима квалитета наставе.

Loading