ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Ученици у „Рибникару“ су добро и сигурни су, школа предузима прописане мере

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић након сазнања о догађају у ООШ “Владислав Рибникар” посетила је одмах ову установу како би се уверила да су деца безбедна и школи пружила подршку у поступању.

Министарка Ђукић Дејановић је изјавила да нема никакве опасности по ученике, да су сви безбедни и да су школски полицајац, ђаци који су приметили нож у ранцу једног ученика, као и директор, брзо реаговали.

Савесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације. У циљу осигурања безбедности, управа школа је обавестила родитеље ученика и ученица о догађају и предузела мере за осигурање безбедности. Полиција води истрагу, а школа ће у оквиру својих надлежности спровести прописане мере у односу на све ученике школе које је ова ситуација додатно узнемирила и којима је потребна подршка да је превазиђу осећај несигурности”, рекла је министарка.

Она је нагласила да ова ситуација и начин на који су реаговали ученици и школски полицајац, показује колико је важна превентива, едукација о заштити од насиља и колико су важна јасна правила поступања у оваквим ситуацијама. Министарка Ђукић Дејановић је додала да се настава у поподневној смени уобичајено реализује.

Loading