ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Успешно завршен пробни завршни испит

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала је свим ученицима осмог разреда и полазницима функционалног основног образовања одраслих, наставницима и школама на успешно реализованом пробном завршном испиту.

„Ваша посвећеност и труд су заиста импресивни и желим да вам честитам на успешној реализацији пробног завршног испита. Наставите да се трудите и предано радите да бисте  успешно завршили наставну годину и припремили за завршни испит. Верујем у ваше способности, као и посвећеност и предан рад ваших наставника који су увек ту да вам пруже подршку. Уверена сам да ћете и на завршном испиту показати своје знање и остварити значајне резултате“, рекла је министарка.

Ученици су јуче полагали тест из математике, док су данас, од 9 до 11 часова полагали тест из српског, односно, матерњег језика, а од 11.30 до 13.30 тест из одабраног предмета.

Ученици су се раније опредељивали који ће предмет полагати, а могли су да бирају између биологије, географије, историје, физике и хемије.  Након одржаног пробног испита, ученици имају могућност, да уколико се предомисле да промене предмет за полагање на завршном испиту. Промена предмета биће могућа од 8. до 11. априла непосредно у школи.

 

Loading