ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Установа Студентски центар Београд прати потребе студената

Министарка просвете проф. Др Славица Ђукић Дејановић честитала је данас Студентском центру „Београд“ 55 година успешног рада и истакла да ова установа прати потребе студената и омогућава квалитетне услове за смештај, учење и лични развој.

Сви који су некада боравили у студентском дому знају да су успомене из тог периода нешто што се са радошћу враћа у сећање, препричава и памти“, рекла је Ђукић Дејановић.

Она је указала да у 14 студентских домова, у оквиру Студентског центра Београд, данас борави 10.500 студената.

Са поносом могу да кажем да су студентима обезбеђени добри услови за боравак, учење у студентским домовима, као и исхрана у студентским мензама по регресираним ценама. Средства за студентско стипендирање и студентске кредите се редовно додељују и значајан број студената има ове бенефите“, рекла је министарка.

Ђукић Дејановић је истакла да ће Министарство наставити да улаже у пројекте изградње и обнове студентских домова, са намером да услови боравка у њима буду што квалитетнији.

Подсећам вас да нам предстоји изградња новог објекта за смештај студената у Студентском граду. Овим ћемо обезбедити додатна места за студенте“, навела је Ђукић Дејановић.

На свечаности су се обратили и Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, ректор Универзитета у Београду др Владан Ђокић, директор Студентског центра „Београд“ Горан Минић, као и студент проректор Ана Грчић.

Loading