ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Важна сарадња са Олимпијским комитетом, радимо на промоцији спорта и олимпијских вредности

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић присуствовала је данас завршном догађају пилот пројекта „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“ и истакала важност учешћа у оваквим пројектима.

Она је честитала финалистима и истакла да је Министарству просвете важна сарадња са Олимпијским комитетом Србије, нарочито када говоримо о олимпијском образовању као педагошком процесу систематског и планског усвајања знања из области олимпизма.

Подсетила је на потписани Меморандум о сарадњи Олимпијског комитета и Министарства просвете који је дао основ за реализацију Пилот пројекта „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“, а реализован је у 51 школи широм Републике Србије у одељењима четвртог и петог разреда.

„Кроз реализацију пројекта доприносимо промоцији спорта као ефикасне алатке за едукацију, комуникацију и изградњу бољег и хуманијег друштва, као и развој међупредметних компетенција, што је у складу са Стратегијом развоја образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године, као и Акционим планом за реализацију Стратегије“, рекла је она.

Она је додала да комисији није било лако, с обзиром да су нијансе одлучивале у одабиру најбољих, међу најбољима, а то су: Основна школа „Чибутковачки партизани“, Краљево, Основна школа „ Доситеј Обрадовић“, Зрењанин, Основна школа „ Јован Јовановић Змај“, Нови Пазар, Основна школа „Олга Милошевић“, Смедеревска Паланка и Основна школа „Рашка“, Рашка.

„Пројекат је омогућио да учите, посматрате и пратите, да научите да помажете друговима, као и да подстичете једни друге и да заједно делите радост због победа и тугу због пораза“, рекла је она.

Loading