ЋИРИЛИЦА | LATINICA

До 31. маја пријаве за конференцију „Нове технологије у образовању“

Пета по реду конференција “Нове технологије у образовању” биће одржана 8. и 9. јуна у Белекспоцентру и просторијама хотела Холидеј Ин у Београду, а заинтресовани за учешће могу се пријавити до 31. маја.

Реч је о највећем скупу ове врсте у овом делу Европе, на коме ће учествовати велики број домаћих, регионалних и интернационалних предавача, чија ће предавања бити фокусирана на конкретне примере добре праксе употребе ИКТ-а у учионицама.

На конференцији ће се обрађивати теме као што су: рад на пројектима и креативност у учионици, кључне вештине и ментални развој, развој дигиталног садржаја за потребе учења и употреба ИКТ у другим предметима, алгоритамско размишљање и кодирање. Биће речи и о инклузивном образовању и помоћним технологијама и управљању школом кроз процес дигитализације.

Богат сајамски програм представиће компаније, издавачи и образовне институције из Србије, региона и Велике Британије. Новина овогодишњег скупа биће СТЕАМ село, сачињено од компанија из Велике Британије које производе уређаје за кодирање и подучавање деце дигиталној писмености. Још једна велика промена у односу на прошла издања “Нових технологија у образовању” је такмичење основаца у кодирању на микробит (micro:bit) уређајима које је Британски савет донирао школама у склопу пројекта “Школе за 21. век”.

Учешће на конференцији је бесплатно, а предавања ће бити на српском и енглеском језику. Програм конференције ће бити реализован у више сала.

Позивамо представнике ИКТ компанија, издавача, школа, факултета, националних и локалних државних институција, агенција, организација цивилног друштва и све оне који су заинтересовани да дају свој допринос унапређењу квалитета образовања, да се пријаве за учешће на “Новим технологијама у образовању”. Разменом искустава, представљањем успешних примера из региона и света, покушаћемо да заједно дођемо до закључака који ће помоћи да направимо корак напред ка инклузивнијем и квалитетнијем образовању за 21. век.

За учешће на конференцији или посету сајму попуните овај кратки формулар и пријавите се најкасније до 31. маја 2018.

Коорганизатори догађаја су Британски савет, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација, у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Центром за промоцију науке  и уз подршку других партнера.

Више информација о конференцији потражите на сајту Британског савета – British Council Srbija.

Loading