ЋИРИЛИЦА | LATINICA

До успеха, заједно!

Данас је у Београду реализована друга по реду обука за волонтере едукаторе и професоре физичког васпитања у оквиру пилот пројекта До успеха, заједно!

Пројекат реализује  Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Министарством здравља и Министарством омладине и спорта, а  уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији и амбасаде Израела у Београду.

Обуку за волонтере и наставнике  реализовале су Биљана Лајовић, Миља Кривокућа и Ирена Мучибабић из групе за превенцију насиља  Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

У пројекту су учествовале четири основне школе из Београда, Новог Сада, Ниша а све са циљем да  се кроз спортске и едукативне активности креира средина у којој ученици развијају поштовање и разумевање, свест о значају учења и здравих животних стилова, како би се превенирали различити облици анти-социјалног понашања, укључујући злоупотребу дрога, насиље и расизам.

У овој обуци акценат је стављен на стрес, мотивацију ученика за учење и спорт али и на  конструктивно решавање конфликата.

До краја године планирана је још једна оваква обука уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији и амбасаде Израела.

Loading