ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Добра дугогодишња сарадња Србије и Кипра

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и амбасадор Републике Кипар Димитрос Теофилакту (Demetrios A. Theophylactou) разговарали су данас у Београду о могућностима за проширивање досадашње просветне сарадње, као и успостављање научно-техничке сарадње две земље.

Наше две земље имају дугогодишње пријатељске односе, као и добру сарадња у области образовања. Несумњиво је да постоји простор за њено унапређење, пре свега у области високог образовања“, рекао је министар на састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Он је рекао да постоји простор за успостављање институционалне научно-техничке сарадње и најавио нови споразум који би то и регулисао, као и пратећи Акциони план.

На састанку је истакнуто да је сарадња две земље у области образовања до 2022. године регулисана Меморандумом о разумевању који је потписан у новембру 2018. године. Осим тога, било је речи о програмима за стипендије студената и одржавању летњих школа.

Loading