ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Добра француско-српска сарадња у школама

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са  амбасадорком Републике Француске у Србији Кристин Моро.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја договорено је да се традиционално добра сарадња Србије и Француске прошири на свим нивоима.

Министар Шарчевић, говорећи о статусу Француске школе у Београду, је истакао да је то питање у завршној фази, те да ће у најскорије време Француска школа добити верификацију.

Он је упознао амбасадорку о предстојећим плановима и пројектима и нагласио да је француско-српска сарадња у школама добра, наводећи пример Гимназије у Пироту, где се настава паралелно одвија на српском и француском језику.

Амбасадорка Моро, говорећи о положају француског језика у образовном систему Србије је навела да, поред билингвалне наставе у гимназијама у Србији, постоји и заинтересованост средњих стручних школа за увођење оваквог вида наставе.

Осим подршке двојезичној настави у Србији, амбасадорка Моро је истакла да Република Француска подржава и друге пројекте који за циљ имају учење француског језика који су намењени како ученицима, тако и наставницима.

Обе стране су изразиле задовољство и изразиле очекивања да се сарадња у области науке и образовања још више учврсти.

Loading