ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Добра сарадња министарства и Савета Европе

Министар просвете Бранко Ружић и шеф Мисије Савета Европе у Београду Тобијас Флесенкемпер оценили су данас да је веома важно да се настави промовисање демократске културе у систему формалног образовања у Србији.

Како је истакнуто, Пројекат подстицања Демократске културе биће проширен и на високо образовање.

Веома је важно да се настави промовисање демократске културе у систему формалног образовања и примене антидискриминаторног приступа заснованог на стандардима и пракси Савета Европе у одабраним предметима и наставним плановима и програмима“, рекао је министар Ружић.

Он је истакао да је значајно што је завршен приручник са примерима добре праксе, који ће бити користан за све школе и наставнике, али и да је Србија прва земља у Европи која је издала приручник за родитеље који васпитавају децу да постану активни грађани.

Поред тога, ми смо једина земља у Европи која има 20 спољних саветника за демократску културу. Такође, желим да се захвалим СЕ на подршци у образовању мањина. Настављамо пројекат Промоција различитости и равноправности у Србији, а надамо се да ћемо имати и вашу подршку у платформи за учење на даљину на језицима националних мањина“, навео је Ружић.

Loading