ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додела признања ђацима генерације Школске управе Ваљево

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас у Убу свечаности поводом доделе признања за 103  ученика генерације основних и средњих школа Колубарског и Мачванског округа у школској 2016./17. години.

Министар је пожелео ученицима успех у наставку школовања и истакао да су они понос Србије.

Наш задатак је да обезбедимо услове да останете и своје знање искористите управо овде, рекао је министар.

Он је рекао да је усвојеним законима постављен оквир за функционално знање, знање за 21. век.  Национални оквир образовања је завршен и почиње рад на новим наставним плановима и програмима.

Новац који је определила Европска унија као буџетску подршку, 27,4 милиона евра, у највећој мери биће употребљен за обуку наставника за нове облике и методе рада, нагласио  је министар.

Током посете Убу Шарчевић је обишао  Техничку школу Уб,  Гимназију „Бранислав Петронијевић“  и Основну школу“ Милан Муњас“.

Након обиласка школа министар Шарчевић је рекао да је задовољан њиховим радом и нагласио да је за успешан рад потребна добра сарадња школе, школске управе и локалне самоуправе, што је у установама образовања у Убу видљиво не само по томе што су услови рада на високом нивоу, већ превасходно по квалитету рада.

Loading