ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељена награда најбољем школском тиму – Медицинској школи из Ужица за каријерно вођење и саветовање

У оквиру првог Сајма школских тимове за каријерно вођење и саветовање додељена је награда школском тиму из Медицинске школе из Ужица за највећи допринос развоју услуга каријерног вођења и саветовања у средњим школама за школску 2014/2015 годину. Сајам је организован 23. јуна 2015. године у просторијама Дома омладине и окупио је 12 најбољих школских тимова за каријерно вођење из целе Србије, као и друге заинтересоване представнике из средњих школа и других институција и организација, како би међусобно разменили искуства и тиме унапредили свој рад у овој области. Награду у износу од 30.000 динара уручили су Јелица Ристић Ћировић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Сирил Рогер, шеф Одељења Југоисточне Европе из фондације Солидар Свис (Solidar Suisse).

„Врло је битно да се кроз овакве догађаје јавно вреднује рад школских тимова за каријерно вођење и саветовање,  да се подиже свест код шире јавности о важности теме, али и пружи подршка наставницима који са великом посвећеношћу и ентузијазмом раде свој посао. Комисија је имала заиста тежак задатак али су нијансе одлучиле“, рекла је госпођа Ристић Ћировић.

„Каријерно вођење и саветовање у великом броју европских и наших истраживања је препознато као ефикасан метод за смањивање стопе незапослености, спречавање напуштања школовања и јачање социјалне инклузије. Зато морамо заједно да развијамо квалитетне услуге каријерног вођења и саветовања којима ћемо допринети личном и професионалном развоју ученика“ закључио је Милорад Бјелетић, извршни директор Београдске отворене школе.

Први Сајам школских тимова за каријерно вођење и саветовање организован је од стране Београдске отворене школе у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством омладине и спорта и швајцарске фондације Солидар Свис (Solidar Suisse), а у сарадњи са Домом омладине Београд.

Сајам је реализован у оквиру пројекта Заговарање за континуитет у спровођењу политике каријеног вођења у Србији – КВИС на БИС, који спроводи Београдска отворена школа уз подршку Солидат Свис – канцеларија у Србији.

Loading