ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене награде победницима другог циклуса конкурса „Наш војник, наш херој“

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручили су данас награде основцима, победницима конкурса „Наш војник, наш херој“.

Министар Ружић уручио је награде ауторима најбољих радова у конкуренцији од првог до четвртог разреда основне школе и рекао да је овај конкурс наставак добре и плодотворне сарадње два министарства у области образовања.

Циљ је да ученици што боље упознају професију војника и пилота и шта то у ствари значи за нашу прелепу Србију. Током васпитно-образовног процеса посебно место и значај се придају развијању и неговању ових вредности које су део идентитета сваког од нас и важно је да их чувамо, негујемо, баштинимо, обогаћујемо и да схватимо да поред својих домова, својих кућа и родитеља, имамо још један дом, а то је наша школа“,  рекао је министар Ружић и додао да је конкурс био прилика да ученици искажу свој таленат, склоност ка лепом писању и знање из области технике и технологије.

Министар Стефановић је честитао победницима и подсетио да је други циклус конкурса организован поводом јубиларних 110 година од оснивања Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије.

У категорији за најбољи литерарни рад за узраст од првог до четвртог разреда основне школе, победу је однела Срна Симић, ученица другог разреда ОШ „Аца Алексић“ из Александровца и учитељица Зорица Бошковић, друго место освојила је Лана Бјелица, ученица четвртог разреда ОШ „Славко Родић“ из Бачког Јарка и учитељица Љиљана Карановић, а Миа Хондус, ученица трећег разреда ОШ „Вељко Дугошевић“ из Руме, освојила је треће место у конкуренцији најбољих литерарних радова.

Прво место у  конкуренцији ђака од петог до осмог разреда, у истој категорији освојила је Ивана Косановић, ученица шестог разреда из ОШ „Славко Родић“ из Бачког Јарка и учитељица Јармила Валихора, друго је припало ученици петог разреда ОШ „Браћа Груловић“ из Бешке Ањи Кљајић и наставници Зорици Врачаревић, а треће место заузео је Андреј Јовић, ученик седмог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ из Врања.

У категорији ликовног стваралаштва у конкуренцији ђака од првог до четвртог разреда, прво место освојио је ученик другог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Сурдулице Новак Динић и учитељица Виолета Станковић, други најбољи рад дело је Уне Вуњак, која похађа четврти разред у ОШ „Славко Родић“ из Бачког Јарка и учитељице Љиљане Карановић. Треће место освојио је ученик првог разреда ОШ „Прва основна школа“ из Ваљева Вељко Ормановић.

Најбољи рад у ликовној категорији у узрасту од петог до осмог разреда креација је Саре Вељковић, ученице седмог разреда ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца и наставнице Анђелке Савић, друго место освојила је ученица петог разреда ОШ „Светислав Мирковић Ненад“ из Прокупља Хелена Станковић и наставница Андријана Симеон Тошић, а треће је припало Матији Горановићу, ученику шестог разреда ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца.

У категорији технике и технологије за најбољи рад награђена је Нина Марковић, ученица петог разреда ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца и наставник Жарко Матић. Друго место припало је ученику шестог разреда из исте школе Петру Здравковићу, односно наставници Слађани Димитријевић. Победу ове школе у наведеној категорији заокружила је ученица шестог разреда Селена Савић, која је освојила треће место.

Прва и друга награда за победнике конкурса је бесплатан седмодневни боравак у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију Војна установа „Тара“ и Војна установа „Моровић“, док је треће место награђено књигом.

 

 

Loading