ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене награде победницима конкурса Програмирај свој успех

Победницима конкурса Програмирај свој успех, ученицима седмог и осмог разреда основних школа, данас су уручене су награде и признања.

Премијерка Ана Брнабић, која је победницима уручила награде, рекла је да ће до 2023. године бити завршена комплетна дигитализација у свим школама у Србији и да се сваке године 1.000 нових ученика уписује у специјализована ИТ одељења.

Додели награда присуствовали су и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Милан Пашић и државни секретар Небојша Ранђеловић.

Прво место у категорији ИKТ и Дигитална писменост за 7. разреде припала је тиму ученика ОШ „Војислав Вока Савић“ из Лазаревца, друго место ОШ „Урош Предић“, Орловат, треће ђацима ОШ „Јошаничка Бања“, из истоименог места.

Kада је реч о категорији Рачунарство, прво место освојили су седмаци ОШ „Ђура Јакшић“ из Раковице, друго место припало је ученицима ОШ „Петар Лековић“ из Пожеге, а треће ђацима ОШ „Матија Губец“ из Таванкута.

Тим осмака ОШ „Михајло Пупин“ из Ветерника освојио је прво место у категорији ИKТ и Дигитална писменост. Друго место припало је ђацима ОШ „Вук Kараџић“, Сочаница, а треће ђацима ОШ „Христо Ботев“ из Димитровграда. У категорији Рачунарство, прво место освојили су осмаци ОШ „Матија Губец“ из Таванкута, друго ОШ „Партизански дом“, Доњи Бучумет, а треће ученици ОШ „Јастребачки партизани“ из Мерошине.

Kонкурс „Програмирај свој успех“ био је намењен ученицима 7. и 8. разреда основних школа и њиховим наставницима-менторима, за избор најбољих примера пројектне наставе из Информатике и рачунарства у 2020/2021 школској години,

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, конкурс су расписали Привредна комора Србије (ПKС) и Фондација „Петља“. Прва генерација ученика која је имала обавезан предмет Информатика и рачунарство од петог до осмог разреда, уведен у систем школовања у Србији 2017, основну школу завршила је ове године.

Loading