ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене награде за најбоље докторске дисертације

Привредна комора Србије доделила је традиоционалну годишњу награду за најбоље докторске дисертације у школској 2017/2018 години. Уручено је 11 равноправних награда, а у конкуренцији је било 25 радова.

Радови који су награђени чине добит за развој привреде и желимо да поручимо да су млади научници пожељни у земљи и да за њих има простора. При крају је изградња научних паркова у Новом Саду и Нишу, а ускоро ће почети и изградња у Чачку. Сви они са београдским чиниће заједницу научно технолошких паркова Србије. Циљ је да привучемо што више компанија из света који имају развојне центре, где су плате високе и где ће млади људи моћи да раде у добрим условима и да развијају своје таленте, нагласио је министар Шарчевић.

Привредна комора Србије 50 година додељује награде најбољим младим иноваторима који имају значајан допринос у сегменту привреде, али и целокупног друштва. Радови су били из области медицине, економије, фармације, туризма, саобраћаја, телекомуникација, грађевинарства, машинства, електротехнике, техничких наука драмских и примењених уместности. Критеријум за оцењивање био је примена у привреди.

Loading