ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене прве студентске картице

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, министар финансија Синиша Мали и председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић уручили су данас прве студентске картице, које ће академцима омогућавати низ погодности.

Прве студентске картице су у Банци Поштанска штедионица уручене студентима Катарини Телебак, Богдану Павловићу и Ђорђу Вранићу Тутушу.

Тим поводом министарка просвете Славица Ђукић Дејановић истакла је да студентске картице представљају заједништво студената, Владе Србије и компанија којима је, као и Влади Србије, стало да студенти имају бољи материјални положај, стандард и да све то помогне у остварењу њихових циљева.

Због тога свим компанијама које су се прикључиле и које ће се прикључити овом пројекту можемо рећи хвала“, рекла је министарка.

Она је додала да се за картице могу пријављивати, не само студенти основних, него и мастер и докторских студија.

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали је рекао да се до сада пријавило око 60.000 студената и да се дневно пријављује око 3.000 нових студената.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић је најавио да ће ова банка студентима који узму картице, омогућити статус ВИП клијената за добијање стамбеног кредита када буду завршили факултет.

Loading