ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене стипендије Правног факултета

Најбољим студентима Правног факултета Универзитета у Београду који су слабијег социјалног стања данас је уручено 100 стипендија. Стипендије су уручили државни секретар министарства просвете, науке и технолошког развоја Владимир Џамић и декан Правног факултета Сима Аврамовић, који су истакли да су поносни на студенте који у тешким условима остварују одличне резултате.

Правни факултет додељује стипендије у износу од  10.000 динара месечно студентима који редовно полажу испите, а слабијег су социјалног стања.  Џамић  је похвалио традицију Правног факултета која траје девет година и указао да би на њихов пример могли да се угледају и многи други  факултети у Србији.

Министарство ће у сарадњи са академском заједницом омогућити свим студентима да током студија стекну и практична знања, рекао је државни секретар  и нагласио да на тај начин приликом запошљавања нико више неће моћи да каже да нема радно, односно , практично искуство.

Декан факултета Сима Аврамовић подсетио је да су најважнији критеријуми за доделу стипендија успех и материјално стање студената, те појаснио да је за одлуку о додели стипендија 80 одсто „заслужно“ материјално стање, а око 20 успех на факултету, при чему, како је навео, стипендију није добио ниједан студент који нема просечну оцену бар осам.

Захваливши на стипендијама, студенти су поручили да ће им то бити подстрек да у наставку студија буду још успешнији.

Loading