ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене захвалнице наставницима и супервизорима који су припремали часове на даљину

Поводом Дана просветних радника у Краљеву су уручене захвалнице наставницима и супервизорима који су учествовали у припреми, снимању и вредновању часова на даљину који се емитују на Јавном медијском сервису РТС.

Захвалнице је добило укупно 129 наставника и супревизора, а на свечаности коју је организовала Школска управа Краљево уручиле су их Славица Јашић, начелница одељења за послове предшколског и основног образовања, Јасна Радојичић, саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Бојана Маринковић.

Током претходне и ове школске године, снимљено је и доступно на РТС планети укупно 263 часа за ђаке од I до VIII разреда основних школа. Од укупног броја оних који су добили захвалнице, 91 наставник је снимао часове, а техничку подршку је пружио 21 наставник. Задатак супервизора, којих је 21, био je да прегледа снимљени материјал водећи рачуна о квалитету приказаног наставног садржаја.

Руководилац Школске управе, Бојана Маринковић нагласила је да је баш овај дан прилика да се подсетимо највећег реформатора српског језика, Вука Караџића и уједно да се захвалимо свима који су у време пандемије професионално уложили доста времена и труда у циљу што квалитетније наставе, а то се односи и на снимање часова.

Славица Јашић је истакла да смо ми, пионири не само у окружењу, него и шире, јер смо успели да за релативно кратко време организујемо наставу на даљину на свим нивоима, од предшколског, преко основног до средњег образовања и то захваљујући преданости и одговорности наставника.

Свечано обележавање Дана просветних радника нас је подсетило да сви треба да будемо поносни на просветне раднике, јер како је рекла Славица Јашић: „Не треба заборавити да је у школама 20% популације, а 100% наше будућности.“
Додели захвалница присуствовао је и градоначелник Краљева Предраг Терзић, који је истакао да су наставници током претходне две године вредно радили припремајући часове које су ученици из целе Србије могли да прате за време реализације онлајн наставе. Градоначелник је истакао и спремност наставника да се и у ванредним ситуацијама понашају предано и одговорно.

Свечаност обележавања Дана Просветних радника и уручивања захвалница, употпуниле су музичке нумере коју су извели ученици краљевачке Музичке школе „Стеван Мокрањац“, Милица Бошковић и Новица Неговановић.

Loading