ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Доградња школе у Пећинцима због развоја привреде и дуалног образовања

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Техничку школу ”Миленко Врекић Неша” у Пећинцима у којој су у току радови на проширењу капацитета.

Развој  привреде у Пећинцима, који је праћен  развојем дуалног образовања, створио је потребу за доградњом школе која ће добити 960 нових квадрата, рекао је министар Шарчевић и истакао да ће држава наставити са улагањем у школе где год  за то постоји  потреба.

Интензиван привредни развој и долазак великих компанија потврдили су и потребу за увођењем дуалног образвања, а школа у Пећинцима је пионир тог вида средњег образовања. Како бисмо боље одговорили на потребе тржишта и привреде за наредну школску годину модрнизоваћемо још образовних профила, нагласио је министар.

Радове на доградњи школе финансира Министарство просвте, науке технолошког развоја кроз Програм модернизације школа. Вредност инвестиције је 39 милиона динара, а радови би требало да буду завршени почетком априла 2018. године.

Председница Привременог органа управе Дубравка Ковачевић Суботички је нагласила да је доградња техничке школе изузетно значајна инвестиција, којом не добија само  средња школа нове просторије, већ и пећиначка основна школа,  која ће  сада коначно имати свој засебан простор. Она је подсетила да се у Пећинцима  у образовање није улагало деценијама, па су  школски објекти  затечени у девастираном стању.

У протекле четири године смо реновирали девет школских објеката, а до краја године ћемо инвестирати у још седам. Чинимо све да побољшамо услове за учење, а доградњом техничке школе створићемо услове и за увођење нових образовних профила у наредној школској години, попут једног одељења гимназије. То смо покушали и претходне школске године, али нисмо успели, а ја се надам да ћемо са новим објектом успети да остваримо и овај циљ, рекла је Ковачевић Суботички и најавила да ће током наредне године бити у потпуности реконструисане основне школе у Купинову и Карловчићу.

Током посете Пећинцима,  Шарчевић је обишао основне школе у Карловчићу и Купинову, ОШ “Душан Јерковић Уча” и ОШ ”Душан Вукасовић Диоген”.

Loading