ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Донација рачунара ОШ „Петар Кочић“

Компанија КПМГ донирала је Основној школи „Петар Кочић“ у Земуну 16 лаптоп рачунара за информатички кабинет. Донација је реализована у оквиру пројекта „100 за 100“ који је покренула Ротари фондација поводом  100 година постојања  у Дистрикту Србија/Црна Гора.  

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је предаји рачунара и том приликом подсетио да је пре осам месеци дато обећање да ће велика пажња бити посвећена  дигитализацији целог образовног система, тачније подизању нивоа информатичке писмености од основне школе, повећању броја буџетских места на ИТ смеровима, решавању проблема капацитета појединих факултета који образују ИТ стручњаке, радити на новим програмима и опремању школа. Шарчевић је указао да је опремање школа информатичког опремом нешто на чему се интензивно ради, да многе друштвено одговорне компаније помажу али и да је Министарство у буџету успело да издвоји новац за набавку нових рачунара.

Директор Основне школе „Петар Кочић“ Светозар Николић захвалио се на донацији и истакао да је више него добродошла, јер је опрема са којом школа располаже застарела.  Представница компаније КПМГ Ивана Манигодић  истакла је важност дигитализације школа и увођења финансијске писмености, и најавила  наставак акције у септембру.

Владимир Матић, гувернер Ротари Дистрикта Србија/Црна Гора 2018/19  позвао је све друштвено одговорне компаније и појединце да се прикључе пројекту „100 за 100“ и донирају школама информатичку опрему.

Loading