ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Донација рачунарске опреме у ОШ „Милан Муњас“ у Убу

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и генерални директор компаније Телеком Србија Предраг Ћулибрк уручили су данас рачунарску и пратећу опрему Основној школи „Милан Муњас“ у Убу.

Министар Шарчевић је подсетио да је информатика и рачунарство обавезан предмет у основним школама и захвалио компанији Телеком на вредним донацијама за информатичке кабинете.

Kако бисмо обезбедили континуитет информатичког образовања формирали смо Радну групу за увођење информатике као обавезног предмета у први циклус основног образовања. Тиме указујемо да се основне дигиталне компетенције граде превасходно у систему образовања, од најранијег узраста, рекао је он.

Министар је указао и на значај компетенција наставника у тој области.

Kроз пројекат „Стварамо знање“ школе победнице добиле су неопходну основу за  одговорну примену дигиталних технологија, које имају кључну улогу у систему образовања 21. века, изјавио је министар Младен Шарчевић.

Генерални директор Телекома Србија Предраг Ћулибрк подсетио је да је та компанија током три године опремила 60 информатичких кабинета у 60 основних школа у Србији и да се пројекат „Стварамо знање“ реализује у оквиру програма „Покрећемо покретаче“.

 Повезивање дигиталних комуникација са учењем данас је јако важно, јер деца управо у школама на прави начин уче како да искористе предности модерних технологија, али и како да заобиђу све опасности које оне носе, казао је Ћулибрк.

Школа „Милан Муњас“ једна је од 20 школа које су грађани одабрали током интернет гласања, а директорка школе Живана Баратовић указала је на значај ангажовања локалне заједнице током избора школе. 

Та опрема је за нас изузетно важна и знамо да ће подићи квалитет не само наставе информатике, већ и укупне наставе и ваннаставних активности које можемо да понудимо ученицима. Овакви пројекти показују колико је важно да се око заједничког циља уједине сви актери образовног процеса у школама, локална заједница, надлежно министарство и друштвено одговорне фирме“, изјавила је она.

ОШ „Милан Муњас“ је једна од 20 школа којима је ове године додељена донација Телекома Србија. Средства за опремање информатичких кабинета ове године додељена су и школама ОШ „Ђура Јакшић“, Чуруг, ОШ „Дожа Ђерђ“, Гунарош, ОШ „Бранко Ћопић“, Лукићево, ОШ „Сава Мунћан“, Kрушчица, ОШ „Јован Поповић“, Сусек, ОШ „Мајур“, Мајур, ОШ „Свети Сава“, Попучке, ОШ „Петар Враголић“, Љубовија, ОШ „14. октобар“, Барич, ОШ „9. мај“, Саставци, ОШ „Свети Сава“, Топоница, ОШ „Kарађорђе“, Рача, ОШ „Бранко Радичевић“, Седларе, ОШ „Сретен Лазаревић“, Прилике, ОШ „Вук Kараџић“, Доњи Милановац, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Вражогрнац, ОШ „Бранко Радичевић“, Трговиште, ОШ „Стана Бачанин“, Лепосавић и ОШ „Вук Kараџић“, Житни Поток.

Loading