ЋИРИЛИЦА | LATINICA

ДОНАЦИЈЕ ЗА „ПРОЈЕКАТ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ОГРАНКА ОШ“ВУК КАРАЏИЋ“ ТУТИН (ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ У ДУБОВУ)

Висока делегација Амбасаде Јапана, предвођена његовом екселенцијом Ђуићи Такахаром,  посетила је Основну школу „Вук Караџић“ Тутин, односно Издвојено одељење у Дубову, поводом завршетка радова на изградњи нове кровне конструкције на школском објекту овог издвојеног одељења.

Поред високе делегације Јапана, скупу су присуствовали  председник општине Тутин Шемсудин Кучевић, представници Школе, родитељи ученика издвојеног одељења, ученици школе, привредници и други. Реконструкција је реализована уз помоћ донације Амбасаде Јапана у Републици Србији у новчаном износу од 66.195,00 еура, чиме су створени услови за безбедно, несметано и квалитетно одвијање образовно-васпитног процеса, са посебним освртом на реализацију наставе из предмета информатика, која се реализовала у информатичком кабинету, који је био нарочито угрожен претходним стањем кровне конструкције.

Амбасадор Јапана Ђуићи Такахара изразио је жељу за наставак даље сарадње ради пружања помоћи установама образовања и васпитања с циљем побољшања услова рада у таквим установама на територији Републике Србије.

Скупу се обратила и вд директор Основне школе „Вук Караџић“ Тутин Садета Насуфовић, наглашавајући значај донације на побољшању свеукупних услова рада у Издвојеном одељењу у Дубову, истичући и њен хумани карактер.

Амбасада Јапана у Републици Србији донирала у претходном периоду, почев од 1999.године, преко 500 милиона евра помоћи Републици Србији, а у области образовања 12,4 милиона евра.

Loading