ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Други инфо-дан и cајам – Хоризонт 2020 Нови материјали и нанотехнологије за иновативни развој

У циљу промоције Хоризонт 2020 програма, Министарство просвете, науке и технолошког равоја заједно са Иновационим центром Машинског факултета у Београду, Европском мрежом предузетништва, и њеном Секторском групом за материјале Вас позивају на „Други инфо-дан и cајам идеја Хоризонт 2020 и пројеката” са посебним нагласком на нове материјале и нанотехнологије.

Скуп се одржава 4.-5. октобра 2017. године на петом спрату Машинског факултета Универзитата у Београду (Ул. Краљице Марије 16) од 8:00-17:15. Фокус догађаја су два важна аспекта битна за добијање пројеката или примену научног резултата:

(1) Извор финансирања – кроз националне програме, Хоризонт 2020 или инвеститоре;

(2) Проналажење партнера, пошто су добри и комплементарни сарадници кључни за добијање пројекта или реализацију иновације.

У складу са тенденцијама позива Хоризонt 2020, нагласак ће бити на развоју и иновацији, као и о истраживањима. Део презентација одржаће тим Европског одсека за питања интелектулане својине (European IPR Helpdesk). За оне који се први пут пријављују пружићемо информације о циљевима, условима и структури позива, као и детаље о инструментима финансирања и медодологији пријаве.

Нагласак скупа биће на повезивању са перспективним партнерима. Зато смо предвидели изложбу постера са вашим пројектима-идејама као и кратке састанке (20 мин). На скупу ће бити присутни чланови Секторске групе за Материјале и њихови клијенти, са којима можете да размените ваше идеје и презентујете потребе за партнерима.

Језик скупа је енглески. Скуп је намењен заинтересованим из индустрије (посебно малих и средњих предузећа са јаким потенцијалом – потребом за развој технологија), као и заинтересованим са универзитета и научних института. Скуп нуди шансу да се сусретнете лично са потенцијалним партнерима и технолошким брокерима, и успоставите нове контакте у области истраживања, трансфера технологије и бизниса.

Регистрацију је потребно обавити до 25. септембра 2017, на линку http://belgradehorizonfair.talkb2b.net/, а пожељно је послати кратак апстракт идеје за пројект.

Уколико су потребне додатне информацје обратите се тиму Европске мреже предузетништва een@mas.bg.ac.rs.

Loading