ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Другог дана Сајма образовања и наставних средстава представљени су пројекти основних школа

На Сајму oбразовања и наставних средстава под називом „Учинимо свет бољим“, данас су ученици и наставници основних школа из Србије представили  пројекте, експерименте, презентације, музичке и драмске тачке које реализују у школама.

Другог данас сајма на штанду Министарства просвете Основна школа „Васа Чарапић“ из Белог потока представила је активности које спроводи у оквиру обогаћеног једносменског рада, а ученици ове школе извели су тачку дечије игре из књиге „Заврзани“. Такође, своје активности у оквиру обогаћеног једносменског рада представила је и ОШ „Петефи Шандор“ из Бечеја и ОШ „Живојин Перић“ из Београда.

ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Панчева представила се кроз  пројекат “Математика је свуда око нас“ и „Еко Змајко“.

Своје радове из креативне радионице представили су ученици ОШ „Михајло Пупин“ из Идвора. Ученици и наставници из ОШ „Илија Гарашанин“ из Аранђеловца  представили су, између осталог, примере добре праксе кроз примену програма Монтесори, НТЦ метода критичког мишљења у настави, примену роботике у настави.

ОШ „Бранко Радичевић“ из Панчева представила је своју Радну станицу за рециклажу, али и радове и књигу песама ученика са Дауновим синдромом. Они су говорили и о улози школе у области инклузије и извели представу „Капетан Џон Пиплфокс“. Они су представили и метод Учење изван учионица „Музеј у коферу“.

Посетиоци су могли да виде и представу „Много немира због Шекспира“ у извођењу ученика ОШ „Јован Дучић“ из Клека.

У конференцијској сали биће приказан филм о „ОШ Свети Сава“ из Врчина, као активности школе у оквиру Еразмус програма и пројекта „Учимо сви заједно“, а потом презентација о школи ОШ „Моша Пијаде“ из Иванова.

На штанду Министарства своја знања из метеорологије, роботике и астрономије представиће ученици из ОШ „Дуле Караклајић“ из Лазаревца, док ће представници ОШ „Иван Гундулић“ из Новог Сада представити рад хуманистичке секције, као и активности ученика у промовисању толеранције и другарства. Ученици и наставници ове школе ће у конференцијској сали представити пројекат „Не насиљу, да другарству“, као и „Хуманост је у моди“.

На овогодишњем сајму представиће се и наставници и ученици ОШ „Светозар Милетић“ из Земуна који ће публици демонстрирати „употребу индукционог глобуса“ и како се рециклажа може употребити у моди.

ОШ „Мајка Југовића“ из Земуна представиће традиционално културно наслеђе – вез, калиграфију и ткање и пројекат „Доведимо природу у град – Хотел за инсекте“.

Ученици ОШ „Вук Караџић“ из Новог Сада извели су игороказ „Мала школа великог срца, отворена за сва сазнања.

У понедељак, 23. октобра своје пројекте, активности представиће средње школе из Србије.

 

 

 

 

 

 

 

Loading