ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Држава ће заштитити истраживаче и имовину Института за молекуларну генетику

Данашњи упад грађанина Веселина Сјеклоће у државну имовину Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство је недопустив. Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће учинити све да заштити истраживаче и имовину у сарадњи са Републичким јавним правобранилаштвом.

Нико у Републици Србији не може на силу да узурпира објекте и научноистраживачку опрему, чија је изградња и набавка финансирана из буџета Републике Србије.

Влада Републике Србије је недавно именовала Управни одбор Института, који ће у оквиру своје надлежности преузети све неопходне мере у циљу несметаног обезбеђивања научноистраживачке делатности Института, који је не само од занчаја за Републику Србију, већ и за европски истраживачки простор, имајући у виду да је Институт укључен у реализацију значајних међународних пројекта.

Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду је једна од водећих научноистраживачких институција у Србији. Стручњаци Института дају значајан допринос научноистраживачкој делатности у Србији  и учествују у образовању најталентованијег научног кадра у земљи и региону.

Loading