ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Државна секретарка Анамарија Вичек именована за члана УО Европске агенције за посебне потребе и инклузију

У Софији је одржано јесење заседање Европске агенције за посебне потребе и инклузију, на којем је државна секретарка Министарства просвете Републике Србије, Анамарија Вичек изабрана за чланицу управног одбора Агенције, на мандат од 3 године.

„Избор Републике Србије у Управни одбор Агенције је велико признање за нашу државу за све што је до сада учињено у области инклузивног образовања“, истакла је Вичек.

Вичек је и члан Представничког Тела испред Републике Србије, а национална координаторка је др Снежана Вуковић, шефица Одсека за људска и мањинска права у образовању Министарства просвете.

Србија је од 2018. године чланица Агенције.

На линку: https://www.european-agency.org/country-information/serbia се могу наћи разни корисни извори и информације о образовању ученика са сметњама и инвалидитетом, односно инклузивном образовању у Републици Србији, од који нарочито препоручујемо публикације на српском језику Publications in Serbian, табеле са подацима о инклузивном образовањуEASIE data tables for Serbia, пројекте у којима је Србија учествовала Projects Serbia participated in, као и друге извештаје и анализе Country reports from Serbia, Country policy review and analysis.

 

Loading