ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Државна секретарка Дукић Мијатовић у име Министарства просвете примила почасно признање Новосадског сајама

Државна секретарка проф. др Маријана Дукић Мијатовић примила је данас у име Министарства просвете почасно признање Новосадског сајама за подршку 19. међународном сајму образовања „Путокази“.Државна секретарка Дукић Мијатовић је том приликом изјавила да су манифестације попут Сајма образовања веома значајне за образовни систем, јер су прилика за да установе широј публици представе своју понуду, прилика су за информисање, повезивање и успостављање сарадње између институција.Она је подсетила да Министарство просвете представља на свом штанду на 19. Сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду предшколске установе и школе примере добре праксе, док су у светлу предстојећег завршног испита за ученике основних школа и уписа у средње школе организован Инфо кафе кутак за све посетиоце Сајма.Државна секретарка проф. др Маријана Дукић Мијатовић била је и члан Стручне комисије Новосадског сајма која је оцењивала квалитет васпитно-образовних установа, излагача на Сајму, а некима од награђених је доделила признања.
Част је примити награду у име Минстарства просете, али је већа част наградити најбоље установе образовања“, рекла је она тим поводом.
Пехаром Новосадског сајма награђен је Универзитет Привредна академија у Новом Саду, који је и носилац титуле Шампиона квалитета на 19. међународном сајму образовања „Путокази“.Исто признање освојили су и ПУ „Playroom“, Нови Сад, Техничка школа „Иван Сарић“, Суботица, ПУ „Наше дете“, Шабац, Јавна предшколска установа „Бамби“, Тиват, Црна Гора, International kindergarden „Маша“, Подгорица, Црна Гора, Inited kids International Montenegro, Подгорица, Црна Гора.У Конгресном центру „Мастер“ почасна признања за подршку 19. међународном сајму образовања „Путокази“ уручена су и Градској управи за образовање, Граду Новом Саду, Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност и Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.
Loading