ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Државни секретар Ранђеловић: Јачаћемо сарадњу да Украјином у области науке

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Небојша Ранђеловић примио је делегацију Министарства просвете и науке Украјине, коју је предводио др Селецки Артур Миколајевич, заменик министра просвете и науке Украјине. Састанку, одржаном у Министарству, присуствовао је амбасадор Украјине Олександар Александрович.

На састанку је разговарано о могућностима за проширење досадашње просветне сарадње, као и успостављању научно-техничке сарадње две земље.

Државни секретар проф. др Небојша Ранђеловић, навео је да Србија и Украјина имају дугогодишње пријатељске односе, као и добру сарадњу у области образовања.

Иако постоји добра сарадња у области високог образовања и сарадња између универзитета, несумњиво да постоји простор за њено унапређење“ рекао је Ранђеловић.

Он је истакао да, постоје потенцијали и за успостављање билатералне научно-техничке сарадње и предложио закључивање споразума о научној сарадњи између два Министарстава.

Др Селецки представио је образовне циљеве у Украјини, а посебно је нагласио потребу за унапређењем будуће научне сарадње.

Ректор Националног ваздухопловног универзитета проф. др Луцки Максим Георгијевич, истакао је значај размене искустава и стручњака у области ваздухопловног високог образовања, с обзиром на могућности које постоје у Републици Србији.

Ректор националног универзитета за физичко васпитање и спорт проф. др Имас Јевгениј Викторович и председник Украјинске федерације ученичког спорта Греба Роман Владимирович, нагласили су значај учешћа на заједничким спортским ученичким манифестацијама.

Састанку су присуствовали и помоћници министра за дуално образовање и међународну сарадњу проф.др Габријела Грујић и др Александар Јовић.

Loading