ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дуално образовање у Јагодини од наредне школске године

О сарадњи и даљим корацима у развоју образовања разговарали су данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и представници локалне самоуправе Града Јагодине.

Председник градске скупштине Драган Марковић представио је улагања градских власти у образовање и између осталог, истакао да су за 12 година направљене три школе,  да у сваком већем селу постоји вртић и предшколско, као и  да је направљено 50 спортских терена са ноћном расветом. ”Од следеће школске године у Јагодини ће се оформити прва одељења дуалног образовања, што је и било потребно јер имамо много привредих субјеката, рекао је Марковић након састанка.

Министар је подсетио да се мора мењати начин рада у школама и да се деци мора преносити знање које могу применити у пракси. ”Коначно ћемо и побољшати статус просветних радника. Новим законом о платама запослених у јавном сектору коначно ће и запослени у образовању бити равноправно третирани, али ћемо кроз платне разреде направити и унутрашњу поделу по квалитету рада”, нагласио је Шарчевић.

Министар је потом обишао Основну школу ”Горан Остојић” и одржао састанак са активом директора предшколских установа, основних и средњих школа Поморавског округа.

Loading