ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Дух младости” у Јагодини

Караван „Дух младости“ одржан је у Јагодини, а караван је отворила заменица градоначелника, Снежана Вукашиновић, нагласивши да је Јагодина град у коме млади уживају многе бенифиције, у коме се све чини да одрастају здраво, град у коме су млади закон. „У складу са тим, срећни смо што је Јагодина део овог пројекта, који промоцивише младост, дуално образовање и спорт”, навела је Вукашиновић.

Саветница министра за дулано образовање, Габријела Грујић, рекла је да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Привредном комором Србије израдило један нови, национални облик дуалног и предузетничког образовања. „То је ништа друго него златно доба образовања за златно доба у привреди.“ Грујић је поносно истакла да се од наредне школске године у Јагодини уводе чак три нова образовна профила по дуалном моделу, као и да постоји снажна подршка средњим школама од локалних компанија.

Посетиоци Каравана имали су прилику да на лицу места чују детаљне информације о дуалном образовњу, о сарадњи школа и привреде у Јагодини и неопходности те везе како би млади људи завршавали школу са високим компетенцијама и били цењени на тржишту рада. У панел-дискусији о дуалном и предузетничком образовању учествовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Економско-трговинске школе у Параћину и компаније Феман.

 

Loading