ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Дух младости“ у Зајечару

Караван образовања „Дух младости“ посетио је Зајечар. Посетиоци су имали прилику да се информишу о предностима и значају Националног модела дуалног и предузетничког образовања као и да се опробају у бројним  спортским активностима.

У име омладинске организације „Spirit of youth” присутне је поздравила генерални секретар Татјана Матијевић која је изразила задовољство због интересовања младих за дуално образовање.

Кроз караван „Дух младости“ упознајемо младе, професоре, родитеље и студенте са предностима дуалног и предузетничког образовања. На панел дискусији могу се упознати са најбољим начинима да се овај модел представи, као и да добију одговоре на сва постављена питања, изјавила је Матијевић.

Представник Регионалне привредне коморе Зајечар Дејан Тошић истакао је да је основни циљ да се млади,  кроз дуално образовање школују за она занимања која су привреди потребна чиме би се смањила њихова незапосленост.

Манифестација као што је ова доприноси томе да се млади информишу које предности доноси дуално образовање, да се мотивишу и да се више опредељују за производна, занатска и стручна занимања, рекао је Тошић.

Манифестацију је отворио помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић који је истакао значај ове манифестације.

„Дух младости“ је један од највећих омладинских пројеката у Европи, а има за циљ да промовише спорт и дуално образовање. Зато нам је велико задовољство што је данас овај караван посетио Зајечар, рекао је Станковић.

У оквиру Каравана одржана је и панел дискусија на тему дуалног и предузетничког образовања на којој су учествовали представници локалне самоуправе, регионалне Привредне коморе и средњих школа.

Најмлађи су имали прилику да се опробају у баскету 3х3, квизу знања, као и да учествују у акцији „Згиб зона“, у којој град који уради највише згибова осваја реновирање дечијег парка или спортског игралишта по жељи.

Loading