ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић: Биолошки факултет генерише и ствара врхунске стручњаке

Државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић изјавила је да су наставници Биолошког факултета доприносили и да и даље доприносе развоју биологије у нашој земљи и њеној трансформацији у перспективну мултидисциплинарну науку која даје одговоре на кључна питања данашњице.

Током дуге историје, великани биологије, попут Јосифа Панчића, Ивана Ђаје, Синише Станковића, Живојина Ђорђевића, Душана Каназира и многих других, дали су неизбрисив траг развоју биологије и свих њених дисциплина, не само код нас, већ и у светским размерама. Наставници Биолошког факултета данас доприносе даљем развоју биологије у нашој земљи и њеној трансформацији у перспективну мултидисциплинарну науку“, истакла је државна секретарка на свечаности поводом обележавања Дана Биолошког факултета и 170 година биологије у Србији.

Она је поручила да држава препознаје значај биологије као науке и Биолошког факултета као моћног генератора за креирање врхунских стручњака.

Биолошки факултет нашао је своје заслужено место у будућем БИО4 кампусу, модерном простор на готово 20 хектара, архитектонски и суштински осмишљен да на једној локацији концентрише водеће људске и научне ресурсе које наша земља поседује из области биологије и сродних јој научних области. Планираним усељењем БИО4 кампуса 2025. године,

Биолошки факултет добија коначно свој дом, а завршетком давно започете зграде Ботаничког института добија и модеран визиторски и научни центар у Ботаничкој башти у Београду“, рекла је Дукић Мијатовић.

Државна секретарка Дукић Мијатовић примила је у име Министарства просвете плакету Биолошког факултета за дугогодишњу и успешну сарадњу и подршку. Свечаности поводом обележавања Дана Биолошког факултета и 170 година биологије у Србији присуствовали су и државни секретар проф. др. Ивица Радовић и посебни саветник министарке проф. др Јанко Самарџић.

Loading