ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић честитала 50 година успешног рада факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину

Државна секретарка проф. др Маријана Дукић Мијатовић честитала је данас факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину 50 година успешног рада.

Од оснивања до данас, постали сте модерна високошколска установа која образује студенте за различите инжењерске профиле и пружа им квалитетне услове за рад и учење. Сви студијски програми у потпуности одговарају изазовима савременог привредног и друштвеног окружења“, рекла је државан секретарка на свечаности поводом обележавања овог значајног јубилеја факултета „Михајло Пупин“.

Дукић Мијатовић је истакла да је време у коме живимо је динамично, наука и технологије континуирано напредују, а привреда има нове захтеве у погледу знања и компетенција својих запослених.

Зато је важно што Технички факултет „Михајло Пупин“ има врло развијену сарадњу са привредом, као и то што је на факултету активан Центар за развој праксе и каријерно вођење студената. Кључно је пратити захтеве тржишта и понудити студентима оно што ће им помоћи у каснијем запослењу“, рекла је она.

Државна секретарка је истакла да су за успех факултета током свих ових година, заслужни су и професори, сарадници и студенти.

Заједно сте успели да одговорите свим изазовима који су пред вама. Такође, овај факултет дао је и важан допринос развоју и позиционирању Универзитета у Новом Саду на листама успешних универзитета у свету“, рекла је Дукић Мијатовић и нагласила да ова високошколска установа има изузетно предане и посвећене наставнике и сараднике, који континуирано, годинама остварују врхунске научне резултате и ангажовани су на великом броју научно-истраживачких пројеката.

У оквиру Универзитета у Новом Саду, године 1974. у Зрењанину основан Педагошко-Технички факултет као високообразовна научна организација за школовање кадрова за политехничко образовање и васпитање. Од 1986. године Факултет носи назив Технички факултет „Михајло Пупин“.

Loading