ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић честитала Дан факултета техничких наука у Чачку

Државни секретар у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић честитала је Дан факултета и 47 година постојања Факултету техничких наука у Чачку.

„Овај факултет  је прилагођавао наставне модуле потребама тржишта и индустрије и уводио савремене дисциплине, као што су рачунарство, мехатроника, информационе технологије и инжењерски и предузетнички менаџмент. Задовољство нам је да приметимо да постоји оснаживање свих видова сарадње са привредом и других образовних институција у земљи и иностранству, што ће свакако допринети видљивости и повећању квалитета практичних знања“, рекла је она.

Посебну похвалу, како је рекла,  заслужују напори факултета када је реч очувању квалитета образовања, које обезбеђује посвећен и изнад свега професионалан наставни кадар.

Поред образовног, запажен је, како је додала и богат научно – истраживачки рад ове установе који се остварује кроз сарадњу са бројним институцијама из земље и иностранства, а нарочито са Институтом техничких наука Српске академије наука и уметности.

„Министарство просвете уверено је да ће Факултет техничких наука у Чачку и у годинама које следе наставити да унапређује наставни процес и доприноси популаризацији научно-истраживачког рада, као и да мотивише своје студенте, наставнике и научне сараднике у правцу развоја образовања и науке у Републици Србији“, истакла је Дукић Мијатовић.

Факултет техничких наука доделио је и плакету Министарству просвете за допринос развоју и афримацији тог факултета, која је уручена државној секретарки Дукић Мијатовић.

 

 

Loading