ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић: Континуирано се ради на осигурању квалитета у високом образовању

Континуиран рад на осигурању квалитета у високом образовању део је свеобухватне реформе образовног система која је у току у Републици Србији, изјавила је данас у Београду државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Маријана Дукић Мијатовић.

Говорећи на Јавним консултацијама о квалитету високог образовања и усклађености са европским и међународним стандардима Дукић Мијатовић је рекла да је реформа образовања потреба и нужност. Она је додала и да је када је реч о осигурању квалитета у високом образовању кључна улога Националног акредитационог тела, као независне агенције.

Државна секретарка је казала да су, између осталог, усвојене измене и допуне Закона о високом образовању и да су те промене извршене како би Србија поново постала пуноправна чланица у Европској асоцијацији за обезбеђење квалитета у високом образовању (ЕНQА).

Сви стандарди на којима је рађено у претходном периоду су значајни за побољшање квалитета високог образовања, а најпоноснији смо управо на оне који омогућавају акредитацију високог дуалног образовања, како академског тако и струковног“, рекла је државна секретарка.

Истакла је да ће се увођењем нових стандарда у образовање, унапредити високо школство наше земље, али и да ће се привредни сектор подићи на виши ниво.

Дукић Мијатовић је навела да је Европска унија важан партнер у реформи образовања у Србији.

На скупу су учествовали и представници Делегације Европске уније у Србији, Националног акредитационог тела, Националног савета за високо образовање, Студентске конференције универзитета Србије и други.

Loading