ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић на пријему бруцоша на Факултету техничких наука у Новом Саду

Државни секретар проф. др Маријана Дукић Мијатовић присуствовала је свечаном пријему бруцоша на Факултету техничких наука (ФТН) у Новом Саду и пожелела им добродошлицу у академски свет и успех током студирања.
Факултет који сте одабрали је институција са традицијом дугом више од 60 година, највећи је факултет на Универзитету у Новом Саду и у Републици Србији, али и у овом делу Југоисточне Европе“, истакла је Дукић Мијатовић.
Она је и в. д. декана ФТН-а проф. др Борису Думнићу честитала успешан почетак академске године.Бурцошима је поручила да их на факултету чека више од 1.200 запослених наставника, сарадника и ненаставног особља који имају велико предавачко искуство и који су на пут извели генерације студената.
На факултету имате добре услове за студирање – савремено опремљене амфитеатре, учионице и лабораторије. 85 студијских програма, о којима брину ваши професори и управа факултета, на свим нивоима студија су савремени, у складу са новим захтевима које пред све нас поставља савремени свет“, истакла је она.
Додала је да држава тежи да обезбеди добре услове за студирање на факултетима, финансира школарине за 40 одсто свих студената који студирају на државним високошколским установама, обезбеђује смештај и исхрану у студентским домовима, а најбоље студенте стипендира и кредитира.
Оно што се очекује од вас је да марљиво учите и испуњавате ваше академске обавезе. Очекује се од вас да се са поштовањем опходите према колегама и професорима, да уважавате различитости и будете толерантни. То је ваш посао и начин да се захвалите и родитељима и професорима и држави“, рекла је државни секретар.
На Свечаном пријему бруцоша обратили су се и проф. др Дејан Мадић, ректор УНС-а и Марко Старовић, студент продекан ФТН-а.На овом догађају, који ФТН традиционално организује, бруцошима су се представили службе и студентске организације које делују на Факултету техничких наука, а свечаност је употпунио уметнички програм.
Loading