ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић на пријему бруцоша на Правном факултету у Новом Саду

Државни секретар проф др. Маријана Дукић Мијатовић присуствовала је данас пријему бруцоша на Правном факултету у Новом Саду.

Истакла је да је Овај факултет је у досадашњем раду постигао веома значајне резултате у процесу образовања као и да о квалитету рада ове установе говоре и бројни успеси, који су студенти остварили на различитим такмичењима.

Рад ове установе заснован је на постулату „студент у центру учења“, што обухвата не само наставне него и бројне ваннаставне активности, кроз која стичу и практична знања, као што је Центар за симулацију суђења. На овај начин стећи ћете додатне референце, које су значајне за запошљавање. Оно што је веома важно, овај факултет континуирано модернизује образовни процес и прилагођава га потребама студената“, рекла је она.

Додала је да ће током студирања стећи потребна знања и вештине, за бављење професијом за коју сте се определили, али да ће овај период студирања памтити и по пријатељствима.

Министарство просвете ће, како је навела, радити и даље на унапређењу квалитета образовања на свим нивоима и обезбеђивању што бољих услове за рад и учење. Присутнима су се обратили декан Правног факултета у Новом Саду проф. др Татјана Бугарски, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, државна секретарка Министарствa правде Бојана Шћепановић, председник Апелационог суда у Новом Саду мр Дарко Тадић, jавни тужилац Врховног јавног тужилаштва Републике Србије и в.ф. главног јавног тужиоца Апелационог јавног тужилаштва у Новом Саду Татјана Лагумџија и председник Адвокатске коморе Војводине Владимир Бељански.

Loading