ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић на пријему бруцоша Учитељског факултета

Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја проф. др Маријана Дукић Мијатовић изразила је  задовољство јер има прилику да поздрави 30. генерацију учитеља и 17. генерацију васпитача Учитељског факултета Универзитета у Београду на самом почетку нове академске године.

„Данас за вас почиње једно ново поглавље у животу, које ће вам сасвим сигурно остати у лепом сећању. Уписивањем овог факултета, ви сте учинили један одговоран и племенит избор и определили сте се за професију која је подједнако и најтежа и најлепша“, рекла је Дукић Мијатовић.

Она је истакла да Учитељски факултет у Београду са својих 3.000 студената и око 120 наставника и сарадника представља један од стубова Београдског универзитета у области унапређења квалитета васпитно-образовног рада, као и савремених технологија у образовању.

„Успех тима ваших студента докторских студија, који су освојили прво место на светском такмичењу у креирању будућности образовања, које је летос одржано у Кини потврђују рад и залагање ваших професора, али и труд студената.

Поносни смо на наше студенте који освајају награде на међународним такмичењима, тако промовишући Србију и квалитет образовног система Србије“, рекла јe Дукић Мијатовић.

Она је похвалила Учитељски факултет који улаже сталне напоре у унапређењу образовања, креирању и имплементацији стратешких праваца.

„У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја и у своје лично име желим вам да у овим студентским данима учите и радите, да студије завршите у року и са најбољим оценама.и да уз помоћ наставника и сарадника Учитељског факултета успешно овладате програмским садржајима и захтевима који ће се наћи пред вама у наредним годинама“, рекла је она.

Loading