ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић отворила јесењи Дан поља Института за ратарство и повртарство

Државна секретарка проф. др Маријана Дукић Мијатовић свечано је отворила јесењи Дан поља који традиционалано организује Института за ратарство и повртарство и истакла да овај институт највећи и најјачи институт из области пољопривреде у Републици Србији.

У Републици Србији постоји преко 60 института, а само шест има статус института од националног значаја, међу којима је Институт за ратарство и повртарство који поред преко 100 научних истраживача истиче важност применљивости научних резултата у привреди јер је спој науке и привреде оно што даје резултате. Како пољопривредни произвођачи обављају један од најзначајних задатака у нашем друштву, а Институт је ту да обезбеди довољно квалитетног семена, државна секретарка је пожелила свима успешну годину и тиме свечано отворила јесењи Дан поља, рекла је проф. др Маријана Дукић Мијатовић

Дан поља је традиционална манифестација коју опрганизује Институ за ратарство и повртарство на којој се пољопривредни произвођачи упознају са НС семе сортиментом и обилазе одгледна поља кукуруза, соје, сунцокрета и алтернативних биљних врста. Мaнифестација је и прилика да пољопривредници добију стручне савете о технологији гајења које ће применити на својим њивама, избору одговарајућег хибрида и/или сорте, како би остварили што боље резултате, што је и сврха оваквих окупљања.

Loading