ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић: Предузели смо значајне кораке на унапређењу квалитета образовања

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Маријана Дукић Мијатовић изјавила је да је у претходној години највећи изазов била организација онлајн наставе у школама и на факултетима и изразила наду да ће се уз вакцинацију, створити услови за нормализацију наставе од септембра.

Министарство је у свим сегментима свог рада и свим секторима предузело значајне кораке у циљу унапређења квалитета образовања током пандемије. Поносни смо на наставнике и на ученике, као и на родитеље“, рекла је Дукић Мијатовић на саветовању за запослене у јавном сектору и додала да је Министарство много тога урадило у претходних шест месеци.

Истакла је да су усвојене Измене и допуне Закона о средњем образовању и васпитању , које предвиђају померање државне матуре за две године.

Имамо комисију која је формирана у децембру, како би пратила кораке у увођењу државне матуре”, рекла је Дукић Мијатовић.

Такође, како је подсетила, у процедури су и измене Закона о високом образовању и Закон о студентском организовању.

Велике напоре уложили смо у припрему Стратегије развоја образовања и васпитања до 2030. године, која је у завршној фази”, рекла је Дукић Мијатовић.

Нагласила је и да је усвојена је Стратегија развоја науке до 2025. и оценила да развоја науке нема без квалитетног улагања у научнике, институте и инфраструктуру.

Поносна сам јер смо доста тога урадили и на развоја дуалног образовања. Од 1.октобра очекујемо дуално образовање и на факултетима“, рекла је она.

Loading