ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић: Сарадња између факултета и института обезбеђује квалитетније образовање и студијске програме

Државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић присуствовала је данас потписивању Споразума о научно-истраживачкој сарадњи и сарадњи у области високог образовања и том приликом истакла да да је сарадња попут ове значајна јер обезбеђује квалитетније образовање и студијске програме.

Пративши развој Института за ратарство и повртарство и Факултета техничких наука, као и изазове са којима су се суочавали, јасно је да сарадња научне и образовне институције доводи до развоја како науке, тако и привреде наше државе. Сарадња између Института за ратарство и повртарство и Факултета техничких наука је вишеслојна и пружа велики број могућности.“, рекла је државна секретарка.

В. д. декана Факултета техничких наука проф. др Борис Думнић рекао је да је порука са данашњег скупа је успостављање добре сарадње.

Ова сарадња заснива се на здравим основама и желимо да подигнемо ниво конкурентности и квалитета научно истраживачких и високообразовних институција на подручју Републике Србије“ навео је професор Думнић.

Председница Управног одбора Института за ратарство и повртарство проф. др Драгана Латковић истакла је да у Институту има преко 100 доктора наука, међу којима су они који се баве биотехнологијом и који могу заједно са научним радницима на Факултету техничких наука да превазилазе актуелне изазове у пољопривреди и унапреде привреду наше земље.

Циљ потписаног Споразума о научно-истраживачкој сарадњи и сарадњи у области високог образовања је развијање и унапређење образовних, научних и истраживачких капацитета обе институције, као и заједничког аплицирања на међународним и националним пројектима.

 

Loading