ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Едукација матураната о безбедности

Акција „Матура“, коју Министарство унутрашњих послова спроводи уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, почела је данас предавањем које су на тему превенција насиља, злоупотребе алкохола и дрога и безбедном учешћу у саобраћају полицијски службеници одржали матурантима земунске Средње економске школе „Нада Димић“.

Почетку акције присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар унутрашњих послова  Небојша Стефановић. Обраћајући се ученицима министар Шарчевић је рекао да је безбедност ученика приоритет у његовом  од самог почетка његове каријере. ”О вашој безбедности брину родитељи и наставници, немојте се никада љутити на њих. Ви сте сада зрели људи, ускоро постојеће академски грађани, будите на матурској вечери достојанствени”, рекао је Шарчевић.

„Матура“ има за циљ унапређење безбедносне заштите ученика завршних разреда средњих школа, као и одржавање безбедности за време матурских прослава и других школских манифестација, а током маја и јуна ће се спроводити у средњим школама у Републици Србији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић нагласио је да је задатак полиције да ученицима пренесе какве су последице избора одређеног облика понашања. ”Наш задатак је да вам пренесемо оно што је важно да чујете, да сазнате које последице ваш избор може имати, а избор је ваш. Овде смо и да затражимо вашу сарадњу и подршку, јер задатак полиције није само да делује репресивно већ и превентивно”, рекао је Стефановић.

Ученицима се обратила и в.д. директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и Игор Јурић, оснивач Фондације “Тијана Јурић”.

Loading