ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Едукација најважнија за безбедност деце

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовали су јутрос часу „Основи безбедности деце“ у Основној школи „Борислав Пекић“ на Новом Београду.
Стефановић је том приликом навео да је „Основи безбедности деце“ нови факултативни прoграм који је уведен у основне школе у Србији, а има за циљ стицање нових и унапређење постојећих знања и вештина усмерених на подизање безбедносне културе ученика.

Потпредседник Владе је поручио деци да се не плаше полиције и да увек могу да од ње потраже помоћ и да се обрате школском полицајцу уколико имају неки проблем.

Шарчевић  је истакао да ће тај предмет имати деца у четвртом и шестом разреду основне школе и да ће  ђаци на часу „Основи безбедности деце“ научити како да буду безбедни и коме да се обрате ако имају било какав проблем у школи. Министар је поручио деци да треба да знају да полиција води рачуна о њиховој сигурности.

Такође, часу у Основној школи „Борислав Пекић“ присуствовали су и директор полиције Владимир Ребић и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.

Loading