ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Економско-трговинска школа у Старој Пазови добила опрему за рачунарски кабинет

Државни секретар Зоран Касаловић изјавио је данас да ће нова опрема за рачунарски кабинет у  Економско-трговинској школи у Старој Пазови бити од великог значаја за ученике и наставнике.

„Захвални смо Еуробанк Директна, која је као друштвено одговорна компанија одлучила да улаже у опремање и модернизацију економских школа широм Србије. Веома је важно што ће сада и Економско-трговинска школа у Старој Пазови добити рачунарску опрему за нови  кабинет за виртуелна предузећа“, рекао је Касаловић.

Он је истакао да ће се у том кабинету одвијати финансијско рачуноводствена, као и административна обука ученика.

„Ово ће бити од великог значаја како за ученике, тако и за наставнике, јер ће настава  бити  занимљивија и интерактивнија. Наставници ће имати боље услове за рад са ученицима и моћи ће лакше да прилагоде процес наставе интересовањима младих и потребама тржишта рада“, рекао је Касаловић.

Овакви услови за рад, како је додао, биће и додатна мотивација за ангажовање и учешће у разним корисним пројектима.

„Драго ми што ученици Економско-трговинске школе Вук Караџић  већ активно учествују на сајмовима и такмичењима, као и у активностима ученичког предузетништва“, навео је Касаловић и рекао да је Министарство просвете увек спремно да подржи овакве пројекте.

Loading