ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Емитовање наставе на даљину договорено 13. марта са РТС-ом

Министарству просвете, науке и технолошког развоја упућен је допис пре 15 дана од стране компаније СББ са предлогом додатне помоћи ученицима основних и средњих школа који би пратили учење на даљину.

Кабинет Министарства је проследио допис нижим инстанцама и министар није до данас био упознат са понудом. У периоду када је послат допис Министарству (26.марта) већ је постигнут договор са Радио телевизијом Србије и почело је емитовање програма на каналима РТС 2, РТС 3 и РТС Планета.  Према информацијама које је добило министарство поменути канали РТС-а покривају 98% гледалаца у Србији што укључује и СББ мрежу на којима се емитује.

У периоду када је почело снимање учења на даљину разговарало се са неколико телевизија које имају националну покривеност, али многи нису могли да омогуће ресурсе који су били потребни за реализацију снимања и монатаже, сем РТС-а и зато је са њима постигнут договор на обострано задовољство. Са неколико телевизија које су локалног карактера такође смо договорили сарадњу, јер они покривају националне мањине, изјавио је министар Младен Шарчевић.

Емитовање на три канала Радио телевизије Србије у овом тренутку задовољава потребе наставе на даљину.

Loading