ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Филозофски факултет у Нишу обележио 50 година постојања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је руководству, али и целокупном наставном и ваннааставном особљу и студентима 50 година постојања Филозофског факултета у Нишу.

Задовољство ми је да вас све поздравим на дан прославе јубилеја Филозофског факултета у Нишу и верујем да данас сви делимо осећај поноса што нам факултети широм Србије годинама омогућавају квалитетно образовање доступно сваком грађанину и што са разних факултета широм Србије излазе фантастични појединци који креирају нашу будућност“, рекао је он.

Филозофски факултет , како је рекао, са данас сјајно организованом структуром, подржани и Центром за стране језике, Издавачким центром, лабораторијама, посебним јединицама који се баве развојем каријере и подршком студентима и многим другим, представља једну модерну школу која прати све савремене токове европског академског простора.

Представљате место на којем се не одвија само настава и развија наука већ место на којем се полемише и на којем се развијају нове идеје. Ви окупљате студенте, наставнике, не само из Србије, већ и из региона, одржавате разне научне скупове, публикујете и промовишете нова и стара књижевна дела“, навео је министар.

Он је свима честитао на преданом раду и посвећености развоју студија и развоју каријере свих студената.

Loading