ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Финансијска писменост спрема децу за живот

На 17. Економском самиту у Београду данас је представљен Пилот-пројекат ФинПис, који подразумева увођење финансијске писмености у образовни систем. У оквиру самита на првом    #SerbiaCashless  форуму у југоисточној Европи министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и Владимир Ђорђевић, генерални директор компаније Visa за југоисточну Европу, свечано су пустили у рад интерактивну платформу за финансијско описмењавање младих у Србији.

Финансиjска писменост jе важна за децу jер их спрема за даљи живот, треба да се учи кроз разне предмете и зато смо морали да смислимо „маштовите“ начине да jе уведемо у систем образовања, нагласио је том приликом министар Шарчевић.

Он је додао да функционално, правовремено и континуирано финансијско описмењавање има за циљ да постави квалитетну основу за доношење одлука, да омогући младима да одговоре на изазове са којима се свакодневно сусрећу и да буде у функцији развоја предузетништва, важног аспекта савременог тржишта рада.

Министар је захвалио компанији Visa што је препознала важност финансијског описмењавања деце и што је важан партнер на овом пројекту. Шарчевић је додао да су партнери Министарства и Економски факултет Универзитета у Београду и Народна банка Србије.

Ђорђевић је истакао задовољство што је Visa део пројекта за који се верује да ће имати добар утицај на младе људе, и нагласио да је реч о највећем пројекту који та компанија подржава у овом делу Европе.

Пројекат ће обухватити 30 школа и 6 предшколских установа, односно 12.000 ученика и 3.000 деце предшколског узраста.

Loading