ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Фонду за науку похвале међународне организације „Sciеnce Europe“

Међународна организација „Sciеnce Europe“, која обједињује неке од највећих и најпознатијих истраживачких организација и чији је циљ обликовање глобалне научне агенде и изградња Европског истраживачког простора похвалила је рад и резултате Фонда за науку Републике Србије.

Посебно је значајно што су похвале објављене у публикацији коју ова организација дистрибуира свим фондовима, агенцијама и министарствима у Европи који финансирају развој науке.

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић оценио је да досадашњи рад и резултати Фонда за науку заслужују све честитке.

„Током три године постојања Фонд за науку континуирано је пружао подршку научно-истраживачкој делатности у Србији и на том пољу остварио је изузетне резултате. То је запажено и у европском научном простору што је, између осталог, резултирало најпре чланством у организацији „Science Europe“, а потом и похвалама ове организације“, навео је министар.

Он је истакао да се нашим научницима сада отварају још шире могућности да раде на темама од великог научног и друштвеног значаја како би заједно са европским колегама могли да померају границе знања.

„Чланство у овој међународној организацији омогућиће Фонду да унапређује будуће програме и процедуре, ствара нове прилике за наше научнике и креира заједничке програме са другим иностраним фондовима за финансирање научно-истраживачког рада“, казао је Ружић.

Организација “Scinece Europe” окупља најважније институције које финансирају научна истраживања у Европи. Ова организација броји 38 чланова из још 28 европских земаља.

Loading