ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Формиран Савет за квалитет у високом образовању

На основу решења министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младена Шарчевића данас је формиран Савет за квалитет у високом образовању.

Савет има 16 чланова. Председник Савет је ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић.

Чланови савета су: професор Електротехничког факултета Зоран Јовановић, председник Националног савета за високо образовање Бела Балинт, члан Управног одбора Националног акредитационог тела  (НАТ) Рефик Шећибовић, професор ФОН  Милан Мартић, професор Ненад Зрнић професор Машинског факултета у Београду.

У Савету су и професор Економског факултета у Београду Бранко Урошевић, професор Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду Снежана Смедеревац, професор Пољопривредног факултета у Београду Зора Дајић, професор Правног факултета у Новом Саду Љубомир Стајић, као и професор Живослав Тешић са Хемијског факултета у Београду.

Чланови савету су и професор Технолошко-металуршког факултета у Београду Ђорђе Јанаћковић, професор Фармацеутског факултета у Београду Слађана Шобајић, декан Факултета музичке уметности Универзитета уметности у Београду Љиљана Несторовска, професор Електронског факултета из Ниша Драган Јанковић и председник Универзитета Метрополитан Драган Домазет.

Савет има задатак да утврди предстојеће стање у области рада високошколских установа, анализира релевантне прописе Републике Србије и других држава и да на основу потреба расположивих ресурса, сачини предлоге и препоруке у циљу утврђивања индикатора квалитета у високом образовању.

Савет је дужан да о свом раду министру доставља редовне извештаје.

Loading